default logo

Bose QuietComfort 15

Bose QuietComfort 15

Ez egy rendkívül jó minőségű készülék, de sajnos itt is előfordulnak kisebb-nagyobb hibák. Ezeknél a típusoknál nagyon gyakori hibajelenség, hogy a fülpárna a varrat mentén szétfoszlik.
További fülpárna hiba, hogy a műbőr elöregszik és a ráimpregnált festék lepereg bekoszolja az ember fülét, tehát cserére szorul.
Egy pár fülpárna ára igen borsos, Bose márkaszervizben 8-12 ezer forint között mozog, attól függ, hogy után gyártott vagy eredeti.
További gyakori hiba itt is mint a többinél, ahol összecsukható a fejhallgató megtörik a fejvezeték. Ennek a javítása szintén körülményes és nehéz.
Egyre gyakoribb hiba, hogy meghibásodik a jobb vagy a bal hangszóró. Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ha valakinek nincs gyakorlata és tapasztalata még véletlenül se fogjon hozzá a hangszóró cseréhez. Ugyanis a hangszórót egy speciális kialakítású alumínium serleggel (árnyékoló serleg) gerjedés megakadályozása céljából befedik. Ennek a serlegnek az eltávolítása igen nehéz, de ha sikerült akkor kezdődik az igazán nagy munka, a hangszóró kiszerelése.
Ez a művelet szintén nagy precizitást igényel, tehát aki nem ért hozzá ne fogjon bele.